Triptyk, 3x50x50 cm. Akryl mpå duk.
Triptyk, 3x50x50 cm. Akryl mpå duk.

 

Det centrala i mitt måleri är ljus, färg och enkelhet. Jag arbetar alltid med monokroma färgfält, vilket jag tycker ger bilderna det lugn och den enkelhet jag eftersträvar. Ljus och skuggor får ge den enkla bilden ett liv. Mina målningar ger en förenklad och stundtals även en lite förvriden bild av verkligheten. Jag vill fånga vägen till en tänkt helhet men stannar ibland innan jag är framme. Men jag tror att betraktaren oftast kan ana den konventionella helheten.

Som autodidakt konstnär arbetar jag ständigt med att hitta nya vägar i mitt måleri. Många konstnärer har under åren påverkat mig, var och en på sitt sätt. Men de har alla givit mig mod att fortsätta utveckla mitt eget konstnärliga uttryck. David Hockney med sina färgsprakande målningar. Edward Hopper med sina mystiska och besjälade verk. Och inte minst Torsten Jovinge med sitt geometriska formspråk.

Hösten 2021 fick jag genom stipendier möjlighet att bo och arbeta i Paris under några månader. Många av mina verk har anknytning till den vistelsen och då särskilt till Luxembourgträdgården som är en favoritplats för mig.